Thaise yoga massage

Thaise yoga massage is een ruim 2,500 jaar oude therapie die vanuit India naar Thailand is overgebracht door de Indiase arts Jivaka Kumar Baccha. De theoretische leer van deze massagevorm hangt nauw samen met de filosofie van Yoga en het Boeddhisme en richt zich op de vitale energie (Prana) 

die door o.a. ademhaling en voedsel in ons lichaam wordt opgenomen. 

Traditionele Thaise yoga massage is gebaseerd op het stimuleren van de 10 hoofd-energiebanen die door ons gehele lichaam lopen. Het stimuleren gebeurt door druk, beweging, rek en schuddingen van de lijnen en acupressuurpunten, waardoor deze vitale energie en het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt opgewekt en versterkt. Het uitvoeren van de massage wordt nog steeds gezien als spirituele oefening en toewijding aan de leer van de Boeddha. 

3 van de 10 hoofdbanen en

 15 acupressuurpunten

Praktisch gezien wordt deze vorm van therapie vaak omschreven als ‘passieve Hatha yoga’ of ‘toegepaste fysieke yoga’, waarbij ik als masseur jouw lichaam in houdingen buig en strek die gebaseerd zijn op dezelfde baten als bij yoga, eveneens gebaseerd op het stimuleren en doorstromen 

van de vitale energie.

NadiaVangelis5
NadiaVangelis6

De massage vindt plaats op een mat op de grond, in gemakkelijk zittende kleding. In ontspannen toestand, als soort lappenpop, wordt jouw lichaam in verschillende houdingen gebogen en gestrekt. Ik richt me op intensieve stimulans van 3 van de 10 hoofdbanen door rek, strek en druk van en met jouw eigen lichaam met mijn palm, voet, arm etc. in afstemming met wat er zich aandient.


Heb je interesse om deze vorm van massage te ervaren, geef dit aan minimaal 24 uur voordat je op de afspraak komt zodat ik de kamer passend kan inrichten. Er is geen lenigheid of kennis van yoga vereist, ik pas de massage aan aan wat er mogelijk is, hiervoor kunnen we op de afspraak zelf eventuele beperkingen en contra-indicaties bespreken. 

thai yoga1
nadia_nina
Testimonial
Geschreven door